Ας Συστηθούμε

Ποιοι είμαστε;

Είμαστε το …

Νηπιαγωγείο Πλατανουλίων

ένα μονοθέσιο νηπιαγωγείο κλασσικού ωραρίου, το οποίο συστεγάζεται με το Δημοτικό σχολείο Δένδρων – Πλατανουλίων.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας και η δασκάλα τους

(Ζιάμα Ευαγγελία, Νηπιαγωγός & Κοινωνική Λειτουργός)

σας καλωσορίζουν στο ιστολόγιό μας.

Ο εσωτερικός μας χώρος είναι σχετικά μικρός όμως ιδιαίτερα συμπαθητικός και ικανός να στεγάζει περί τους 25 μαθητές κάθε χρόνο.

 

Διαθέτει  όλες τις απαραίτητες «γωνιές» (αν και λίγο στενάχωρα ) για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών.

     

Τους εξωτερικούς μας χώρους θα ζήλευαν πάρα πολλά σχολεία κάθε βαθμίδας σ’ ολόκληρη τη χώρα.

   

Διαθέτουμε μεγάλη αυλή (χωρίς τσιμεντοστρώσεις και άσφαλτο) με μεγάλα πανέμορφα δένδρα, βρυσούλα, δρομάκια και κήπο που φροντίζουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και  παιχνίδια κήπου, ώστε κάθε διάλειμμα να μοιάζει με εκδρομή στη φύση ή σε «παιδική χαρά».

   

Που βρισκόμαστε;

Τα Πλατανούλια είναι ένα πεδινό αγροτικό χωριό με 600 περίπου κατοίκους, που διοικητικά ανήκει στο Δήμο Τυρνάβου  Λάρισας. Βρίσκεται περί τα  13 χλμ. ΔΒΔ/κα της πόλης της Λάρισας και περί τα 8 χλμ. Ν/α του Τυρνάβου (μπορείτε να δείτε χάρτη και δορυφορικές εικόνες της ακριβούς μας γεωγραφικής θέσης στην «Αρχική Σελίδα» του ιστολογίου μας).

Αποτελεί την εξέλιξη παλιού τσιφλικιού, που διέθετε κονάκι και 15-20 σπίτια γύρω από αυτό.  Με την απαλλοτρίωση του 1924 μοιράστηκε η γη σε κλήρους των 150 στρεμμάτων. Στις 4/11/1927 ονομάστηκε Πλατανούλια  από τα μεγάλα πλατάνια που υπήρχαν. (Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων Τυρνάβου, «Πλατανούλια το χωριό μας», Λάρισα 2010. Σελίδες 176).

Παρά τη μικρή του έκταση διαθέτει άψογο ρυμοτομικό σχέδιο με οικοδομικά τετράγωνα, πλατιούς δρόμους, πλατείες και χώρους πρασίνου (βλ. χάρτη και δορυφορικές εικόνες στην «Αρχική Σελίδα» μας).

Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία (κυρίως δενδροκαλλιέργειες, λαχανικά κλπ) και την κτηνοτροφία.

Σε απόσταση περί τα 2 χλμ. Ν/α του χωριού θα συναντήσουμε την κύρια ροή του Πηνειού Ποταμού. Κοντά στις όχθες του ποταμού αλλά κυρίως μεταξύ των μαιάνδρων του υπάρχουν μικρής έκτασης δάση, απομεινάρια των μεγάλων παραποτάμιων δασών μιας άλλης εποχής.

Το δικό μας δάσος το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν «ρουμάνι» είναι έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων.

Δομείται από θαμνώδη και δενδρώδη βλάστηση με επικρατέστερα είδη τα καραγάτσια (φτελιές), τις κουτσουπιές, τα πλατάνια, τις λεύκες, τις λυγαριές αλλά και βελανιδιές (σπάνιο είδος βελανιδιάς προσαρμοσμένο να επιβιώνει στον κάμπο).

Στα δένδρα του κάνουν τις φωλιές τους πολλά είδη πουλιών αλλά και σταθμεύουν για ανάπαυση διάφορα είδη αποδημητικών.  Εκτός άλλων δραστηριοτήτων αναψυχής (ποδηλασία, ιππασία, περίπατοι κλπ.)  οι κάτοικοι της περιοχής επιλέγουν να διασκεδάσουν σ’ αυτό  την Πρωτομαγιά.

Από τους ασβεστολιθικούς όγκους, που βρίσκονται 2,5 – 3 χλμ. Δ/κα του χωριού, αντλείται μέσω γεωτρήσεων η μεγαλύτερη ποσότητα νερού, από το νερό που απαιτείται, για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης της Λάρισας.

Γιατί δημιουργήθηκε το ιστολόγιο αυτό ;

Για να καλύψει τρείς βασικές ανάγκες :

1)    Τη δημιουργία ενός διαδικτυακού τόπου, τον οποίο οι μικροί μαθητές μας να θεωρούν ως «δικό» τους και στον ελεύθερο χρόνο τους να ανατρέχουν σ’ αυτόν, έτσι ώστε διασκεδάζοντας μέσα από  παιχνίδια και πολυμεσικές εφαρμογές, να προάγουν τις γνώσεις τους.

2)    Την επικοινωνία – συνεργασία με άλλα σχολεία, φορείς και ιδρύματα αλλά και την σύνδεσή μας με οποιονδήποτε (καλοπροαίρετα) ενδιαφερόμενο στο πλαίσιο μιας εξωστρεφούς τακτικής .

3)    Την ενημέρωση των γονέων για τα δρώμενα στο νηπιαγωγείο μας μέσα από την προβολή μέρους του έργου μας (είναι αδύνατη η παρουσίαση του πολύπλευρου καθημερινού μας έργου).

Ακολουθήστε μας στον κόσμο της Γνώσης και της ατέλειωτης Ψυχαγωγίας και όχι απλά της Διασκέδασης.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s