Μουσείο Σχολικής Ζωής στα Πλατανούλια

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής βρίσκεται στο χώρο του σχολικού κτιρίου Πλατανουλίων.

Σ΄αυτό εκτίθεται επιλεγμένο παλιό σχολικό υλικό από Αγία Σοφία, Δένδρα, Πλατανούλια.

Μια παλιά αίθουσα διδασκαλίας, με τα παλιά ξύλινα θρανία, το μαυροπίνακα, τους σπάνιους χάρτες, την ξύλινη βιβλιοθήκη, την ξυλόσομπα  και τους τοίχους της γεμάτους με αναμνήσεις σχολικής, τοπικής ιστορίας των τριών χωριών του κάμπου (Αγίας Σοφίας- Δένδρων- Πλατανουλίων), από το 1950 έως σήμερα.

 Ένα Μουσείο για την εκπαίδευση που το παλιό του κουδούνι δεν αποτελεί μόνο έκθεμά του, μα εξακολουθεί να χτυπάει καλώντας τους σημερινούς μαθητές να ζήσουν μία μοναδική διδακτική ώρα στην ατμόσφαιρα μιας άλλης σχολικής εποχής.

ΤοMουσείο Σχολικής Ζωής Δένδρων- Αγίας Σοφίας- Πλατανουλίων  λειτουργεί τις ώρες λειτουργίας του σχολείου για τους μαθητές μας και για τους μαθητές άλλων σχολείων που θα ήθελαν να εντάξουν στον προγραμματισμό τους μία σχετική διδακτική επίσκεψη. 

Την Τρίτη 12-4 2016 η νηπιαγωγός με τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τις μαμάδες τους έχουν ραντεβού στο χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής ευχάριστα και βιωματικά και να γνωρίσουν από κοντά  τα σχολικά βιβλία και  το σχολικό υλικό,  το σχετικό με τη σχολική πράξη και ζωή.

Οι μαμάδες θα ταξιδέψουν  νοσταλγικά στα σχολικά τους χρόνια , θα καθίσουν στα παλιά ξύλινα θρανία και θα ανασύρουν στη μνήμη τους σχολικές αναμνήσεις .

Παράλληλα και ενόψει των εορτών του Πάσχα κάθε παιδί θα φτιάξει και μία ατομική πασχαλινή κατασκευή μαζί με τη μητέρα του.

Τα παρακάτω τραγούδια είναι μελοποιημένα ποιήματα από το βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου ¨τα ψηλά βουνά¨που κυκλοφόρησε το 1918 και αποτέλεσε το πρώτο αναγνωστικό στη δημοτική.

Advertisements